MANUELE THERAPIE

 

 

Wat is manuele therapie?

 

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruiken wij een aantal specifieke technieken (manipulaties en mobilisaties) die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Een manipulatie is een snelle, gecontroleerde beweging waarbij we een vastzittend gewricht losmaken. Dit kan, maar hoeft niet, gepaard gaan met een hoorbare klik. Een mobilisatie is een langzame beweging van het gewricht waarbij we trachten de beweging van een gewricht te vergroten.

 

Waarom kiest u voor manuele therapie?

 

Wij hebben ons na de opleiding algemeen fysiotherapeut gespecialiseerd in kennis van het houdings- en bewegingsapparaat. Aan de hand van een onderzoek wordt vastgesteld of hier de oorzaak ligt van bijvoorbeeld nek-, schouder- of rugklachten. Als manueel therapeut hebben we meer mogelijkheden op het gebied van onderzoek dan een algemeen fysiotherapeut en kunnen en mogen dus meer specifieke behandelingen verrichten.

 

Wat doet de manueel therapeut?

 

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Ons behandelprogramma bestaat naast mobiliseren en manipuleren, uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

 

Als manuele therapie niet de aangewezen behandelmethode is voor een bepaald klachtenbeeld, krijgt u advies voor een passende specialisatie welke aansluit bij uw specifieke hulpvraag.

 

Mocht u, na bovenstaande uitleg, alsnog vragen hebben, aarzel niet om ze te stellen. Wij staan, net zoals het hele team, altijd voor u klaar.

 

Hartelijke groet,

 

Kevin van de Bergh, Rick Janssen en Tom Janssen

Manueel therapeuten

 

2015 Copyright: Vergoossen Media Design

©