FITKIDS

 

 

Wat is Fitkids?

 

Fitkids is een beweegprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening van 6-18 jaar. Zodat deze kinderen, onder professionele begeleiding, kunnen trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.

 

Doel van Fitkids?

 

Het hoofddoel van Fitkids is kinderen een nieuwe ‘life-style’ aan te leren. In Fitkids ontdekken de kinderen hoe weer plezier in bewegen te krijgen. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband. Dit kan eveneens beschouwd worden als een belangrijk doel van Fitkids.

 

Voor wie is Fitkids bedoeld?

 

Fitkids is er voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma, maar ook voor kinderen met een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom. Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook meedoen.

 

Deze Fitkidstrainingen worden u aangeboden door Fysiotherapie R. Minkenberg & G. Theisen en vinden plaats op onze praktijklocatie in Melick. Bij deze trainingen is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken.

 

Mocht u interesse hebben, of graag meer informatie ontvangen, neem dan gerust contact

op via tel. 0475-532102 of via e-mail: info@minkenberg-theisen.nl

2015 Copyright: Vergoossen Media Design

©